Bron: http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/7319658/Albertino-heeft-een-vloot-helikopters-op-zolder.ece

(Voor een foto van Albertino Doomen, klik op bovenstaande link)

 

Albertino heeft een vloot helikopters op zolder

 

 

Albertino Doomen is bezeten van helikopters. Hij heeft er deels zijn werk van kunnen maken.

 

 

modelhelikopter

 

Modelhelikopter

(Foto: uit Wikipedia)

 

 

BOSSCHENHOOFD - Van een hobby is geen sprake meer. Passie is een betere beschrijving. Albertino Doomen uit Bosschenhoofd heeft inmiddels 240 schaalmodellen van helikopters op zolder staan. Volgens anderen is het de grootste verzameling ter wereld. Albertino (43) is daar niet zeker van. Hij weet wel dat het bijzonder is. Met name de grote exemplaren van 2,50 meter lengte. Hij vliegt er mee in de eigen tuin, bij demonstraties voor publiek of thuis bij andere liefhebbers. Zijn eigen tuin is zo groot dat hij er soms in landt met zijn echte helikopter. “De meeste helikopterpiloten vliegen ook modelheli. Het is de passie voor de techniek, het geluid, de geur.” Bij Albertino gaat die passie zo ver dat hij zijn brevet haalde en met een aantal anderen een helikopter kocht. Die staat in Antwerpen. “Een model besturen is twee keer zo moeilijk als een echte helikopter.”

 

De kennismaking was op zijn tiende. Hij kreeg een boek over modelbouw. Twee jaar later kocht zijn vader een modelhelikopter voor Albertino, een van duizend euro. “Dan kun je er nog niks mee. Er is veel studie, oefening en geduld voor nodig. Een heli wil altijd uit de lucht vallen. Het is continu coördineren. Als de heli op jou af vliegt, moet je spiegelbeeld sturen. Links zit rechts. Als hij ook nog eens op zijn kop vliegt, moet je dubbel spiegelbeeld sturen. Het duurt even voor je dat onder de knie hebt.” Probleem is dat zo’n dure helikopter kapot is als hij valt. “Daarom zijn er simulatoren en trainingsmodellen. Dat is een mechaniek met rotor op een buis met een staartrotor. Daarmee leer je vliegen.”

 

 

helikopters10

 

Het model bleef wat jaren in een hoek staan, tot Albertino twintig werd. “Toen heb ik definitief voor de heli gekozen. In een paar jaar kocht ik meerdere modellen en ik verdiepte me in de techniek.” Een bedrijf in modelhelikopters en onderdelen kwam te koop en Albertino kocht het, waardoor zijn hobby een deel van zijn vak is geworden, naast zijn werk bij Altriff Label in Roosendaal. Vriendin Inger Sigterman zit ook in de zaak. “Je kunt dit onmogelijk verkopen als je er geen verstand van hebt. We werken samen met twee andere bedrijven, waarmee we bijna de hele Europese markt bestrijken. Door onze kennis van de techniek uit te wisselen, maken we elkaar beter,” zegt Albertino. Het bedrijf aan de Willeke Joostenstraat werkt aan een uitbreiding van de shop om de klanten nog beter te bedienen, of anders gezegd: om de passie nog beter te kunnen delen.

 

 

 

Lees ook:

 

http://www.atico.nl/camelot/rc.html

 

 

 

Zie ook:

 

Bosschenhoofd in beeld

 

Alle dorpen rondom Breda in beeld

 

 

21 september 2010

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN