Bron: www.bndestem.nl

 

Later als ik groot ben, word ik...

 

 

 

 

BOSSCHENHOOFD - Terwijl de kinderen in het hotel worden beziggehouden door het animatieteam en man Johan op de mountainbike zit, schrijft Patty Melissen op een Oostenrijks balkon haar schriftje vol met verhaaltjes.

 

 

Het is zomervakantie 2007 en Patty uit Bosschenhoofd staat er geen moment bij stil dat de verhaaltjes anderhalf jaar later gebundeld en voorzien van illustraties in een boekje worden uitgegeven. Apetrots is ze op de vijftien verhaaltjes die ze in rijm heeft opgeschreven. In het boekje “Later als ik groot ben word ik...” staan in rijm vijftien beroepen omschreven. Zoals het volgende:

 

 

Juffrouw van groep twee:

 

Als ik later groot ben, word ik juffrouw van groep twee.

 

Dan doe ik heel veel spelletjes, de kinderen doen mee.

 

De liedjes die ik zing, zal ik de kindjes leren.

 

Ik heb een lieve knuffelbeer, die geef ik uit logeren.

 

Met de kralenplank help ik elk kind

 

en zorg ervoor dat iedereen groep twee het leukste vindt!

 

Ook neem ik een stuk touw van minstens wel één meter;

 

dan leer ik kinderen strikken met deze reuzenveter.

 

Hier verdienen zij dan wel hun strikdiploma mee.

 

Ja, later als ik groot ben, word ik juffrouw van groep twee!

 

 

“Mijn vader vroeg me waarom ik niet een boekje uitgaf, toen we een keer samen van de cursus “creatief schrijven” thuiskwamen,” zegt Patty. Zij volgt deze cursus nog steeds bij Amadeus in Oudenbosch. Vader Frans Vogels was docent wis- en natuurkunde aan het Munnikenheidecollege in Etten-Leur, waar hij ook woont. Hij schrijft zijn fantasieën al jaren op papier en heeft in september een boekje uitgegeven. “Ik heb op Google naar een uitgever gezocht en de teksten opgestuurd. Tot mijn verrassing kreeg ik een telefoontje dat ze wilden praten.” Om zeker te zijn van de doelgroep heeft Patty haar verhaaltjes voorgelezen aan groep 2 van de basisschool in Bosschenhoofd. “Ze vonden het leuk, ik kreeg spontaan applaus. Alleen duurde het wat lang. In mijn enthousiasme heb ik alle verhaaltjes voorgelezen.”

 

De schrijfster heeft beroepen uitgekozen die kinderen aanspreken, zoals de brandweerman, politievrouw, circusartiest, voetbalster, astronaut en kapitein. Maar ook kok in een hotel, gids in een ver land en tandartsassistente. “De laatste omdat dit mijn eigen achtergrond is. Ik geef op het ROC praktijkles aan tandartsassistenten. De kok en gids staan waarschijnlijk in het boekje omdat ik het op vakantie heb geschreven.” “Ik vind het belangrijk dat kinderen zich bewust zijn van de richting waarin ze gaan. Ze kunnen daar maar beter op jonge leeftijd mee bezig zijn.” Om het boekje helemaal ‘af’ te maken, is per beroep een tekening gemaakt door Joris van Veldhoven, een vijftienjarige jongen uit Ossendrecht. “Ongelooflijk wat die allemaal kan. Mijn man kent Joris omdat die bij hem op school zit. Zo is het een kleurrijk geheel geworden.”

 

“Later als ik groot ben word ik...” telt 34 pagina's, kost 14,95 euro en is te bestellen bij www.boekscout.nl. ISBN 978-90-8834-654-5

 

 

 

Zie ook:

 

Bosschenhoofd in beeld

 

 

 

 

29 januari 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN