Bron: www.bndestem.nl

 

Mensen dreigen recht

in eigen hand te nemen

 

 

ZEGGE / BOSSCHENHOOFD - Het moment komt steeds dichterbij dat

de omwonenden van de A58 tussen Zegge en Bosschenhoofd hun

lot in eigen hand nemen en zelf in actie komen tegen de motorrijders

die dit stukje snelweg gebruiken als hun speeltuin.

 

 

Dat is een van de dingen die duidelijk werden op een bijeenkomst van de gemeente Rucphen waar zo’n vijftig mensen, voornamelijk uit Zegge en Bosschenhoofd, op afgekomen waren. “De ergernis over het gedrag van de motorrijders is tot het kookpunt gestegen. Op zich heel begrijpelijk, vooral het lawaai dat die motorrijders maken is niet te harden, maar van de andere kant hoop ik niet dat het tot escalaties komt,” aldus burgemeester Rinus Everaers van Rucphen. Veel hoop op verbetering heeft hij de mensen echter niet kunnen geven. “Het punt is dat de politie alleen wat kan doen als ze de motorrijders op heterdaad betrapt op onverantwoordelijk gedrag. En dat is heel lastig. Zodra ze de politie zien, gedragen de motorrijders zich keurig, maar je kunt moeilijk verwachten dat de politie daar zeven dagen in de week, 24 uur per dag paraat is.” Everaers zei er erg verbolgen over te zijn dat er niemand van Rijkswaterstaat op de avond was. “Ze hadden wel beloofd te komen, maar op de valreep haakten ze af. Ik zal mijn ongenoegen daarvoor zeker kenbaar maken in Den Haag. Per slot van rekening speelt het probleem zich vooral op hun weg af.” Rijkswaterstaat werd te meer gemist omdat er vanuit de zaal verschillende suggesties werden gedaan voor maatregelen, zoals het plaatsen van stoplichten bij de opritten en het laten ribbelen van het asfalt op de af- en opritten. “Daar hebben motorrijders veel meer last van dan luxe wagens en vrachtwagens.” En de politie zou volgens de omwonenden eens geluidsmetingen moeten doen bij de uitlaten van de motorfietsen. “Dat doen ze al na afloop van de TT in Assen; dus moet dat hier ook kunnen,” aldus een van de omwonenden.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Drempels weg als mensen dat willen

 

 

ZEGGE / BOSSCHENHOOFD - De omwonenden van de A58 tussen Zegge

en Bosschenhoofd mogen allemaal nog een keer hun mening geven

over de maatregelen die tot nu toe genomen zijn om de

overlast van motorrijders terug te dringen.

 

 

Ze worden uitgenodigd om een vragenformulier in te vullen. De resultaten daarvan zullen een rol spelen bij de evaluatie die burgemeester Rinus Everaers van Rucphen heeft aangekondigd, met name over het nut van de verkeersdrempels die de gemeenten Halderberge en Rucphen hebben aangelegd op de parallelwegen langs de A58 tussen de op- en afritten. De meningen daarover zijn zeer verdeeld, zo bleek afgelopen week ook weer op een bijeenkomst die de gemeente Rucphen had georganiseerd en waarop zo’n vijftig omwonenden aanwezig waren. Tegenstanders zeggen dat het vooral de bewoners van de parallelwegen zelf zijn die last hebben van de drempels en dat de motorrijders zich er niet niks van aantrekken. Woordvoerders van de motorrijders hebben dat tegenover onze krant ook al vaker beaamd. “Ons hebben ze niet met die drempels, wel de mensen die er wonen.”

 

Aan de hand van de evaluatie wordt beslist of de drempels blijven liggen of weggehaald worden. Dat laatste kan vrij eenvoudig. Het zijn immers losse drempels. Als besloten wordt om de drempels te laten liggen, worden de losse drempels wel vervangen door in het wegdek geïntegreerde drempels. Een andere fysieke maatregel om het gescheur met motorfietsen tegen te gaan, was het aanpassen van de vangrail langs de afritten naar de A58. Die vangrail zou motorrijders moeten afschrikken, zodat zij gas terugnemen. Maar ook daar lachen de motorrijders om. Ze zeggen dat het er alleen maar veiliger op is geworden, omdat ze bij een val niet meer onder de vangrail door kunnen schieten. Nu is de suggestie gedaan om verkeerslichten op de afritten te plaatsen. Het effect daarvan treft echter ook al het andere verkeer. Dat moet immers, net zo goed als de motorrijders, zelf ook stoppen.

 

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Zie ook:

 

Bosschenhoofd in beeld

Zegge in beeld

 

 

23 mei 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN