Bron: http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/7206757/Vliegshow-Seppe-is-een-blijvertje.ece

(Voor een foto van de Aerostars, klik op bovenstaande link)

 

Vliegshow Seppe is een blijvertje

 

 

 

De Aerostars vormen de hoofdact.

Deze kisten bieden sierlijke acrobatiek, formaties en zogeheten breakaways.

(Zie link hierboven)

 

 

 

image038

 

Vliegveld Seppe

(Foto: Kees Wittenbols – 2007)

 

 

BOSSCHENHOOFD - Van de eerste Seppe Airshow vorig jaar heeft de organisatie geleerd. De kaartjes zijn duurder, grote zwarte schermen worden opgetrokken om zwartkijkers bij onveilige plekken weg te houden en mede-eigenaar Stef Have van vliegveld Seppe heeft het organisatieteam uitgebreid met studenten van de jarige Vliegtuigbouwkundige Studie Vereniging (VSV) van de TU in Delft. “Het werk is verdeeld over tien werkgroepen. Dat maakt het voor iedereen lichter.” Have had vorig jaar in de smiezen dat de vliegshow de potentie van een blijvertje heeft. Met de luchtmacht is inmiddels afgesproken dat Seppe steeds een vliegshow houdt in de jaren dat er geen open dag van de luchtmacht wordt gehouden, voorlopig in 2012 en 2015.

 

De inbreng van de TU Delft heeft zijn weerslag op het randprogramma. Daar is een beurs van allerhande technische hoogstandjes, waarbij innovatie en duurzaamheid centraal staan. Zo rijdt de Nuna rond, een auto op zonne-energie. Ook de Ecorunner wordt gepresenteerd. Dit voertuig reed 2500 kilometer op één liter brandstof. Have: “Verder zijn er veel TU-projecten, zoals microvliegtuigjes met camera’s. Ze bewegen als een insect.” Dertig procent van de beurs wordt ingevuld door studenten, de rest door bedrijven en instellingen die in de luchtvaart of innovatie actief zijn. In de lucht zijn zaterdag de Aerostars de hoofdact. Deze zes kisten bieden sierlijke acrobatiek, formaties en breakaways. De Breitling Wing Walkers zijn alleen vrijdag aanwezig. Dit team vliegt met een persoon, staand boven op de vleugel. Tijdens de vlucht zal de Wing Walker acrobatische manoeuvres uitvoeren. Deze ervaring is vandaag te winnen bij 3FM, tijdens de radioprogramma’s van Giel Beelen en Michiel Veenstra. De twee vluchten op de Wing Walker worden vrijdag gevolgd door een show van zestien luchtballonnen.

 

 

 

red arrows

 

Red Arrows

(Foto: uit Wikipedia)

 

 

Het is allemaal een voorproefje van het programma van zaterdag. Niet alleen in de lucht zijn bijzondere toestellen te zien. Net als vorig jaar is op de grond een static line up van tachtig toestellen. Daarbij ook de nieuwste politiehelikopter en een F16, waar in de cockpit gekeken kan worden. De F16 komt met de vrachtwagen in twee delen: de romp en de vleugels. Vorig jaar kreeg de organisatie opmerkingen van de Inspectie van Verkeer en Waterstaat dat het publiek in de lijn van de vluchten stond. “Je mag wel over mensen vliegen, maar niet over een stilstaande mensenmassa. Daarom zijn zaterdag de beide koppen van de baan afgezet met hekwerken met zwart doek,” legt Have uit. Ook aan de overkant van de baan is het publiek niet welkom. Vorig jaar stonden daar nogal wat zwartkijkers. “Bij het parkeren wordt al entree betaald, dus kun je evengoed naar het vliegveld komen.” Om het verkeer naar de parkeerterreinen te sturen, is de afslag Rucphen/Bosschenhoofd zaterdag aan beide kanten afgezet. Ook de parallelwegen tussen de afslagen Zegge en Sint Willebrord/Hoeven zijn afgezet, zodat het gemotoriseerd verkeer alleen via de afslag Sint Willebrord/Hoeven en het parkeerterrein het vliegveld kan bereiken. Een toegangskaart kost 12 euro aan de poort, of 10 euro via de website. Seppe hoopt 7.500 toeschouwers te verwelkomen. Vorig jaar bleef de teller steken op 5.000. - www.vliegshow.com.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Programma VSV Seppe Airshow

 

De VSV Seppe Airshow is zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur, de show is van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Het programma is als volgt:

 

Breitling Wing Walkers (2 ship), Falco 8, Pitts S2A Special, Saab Safir, SKHV klein Formatie (3 ship), Tiger Moth, 5 parachutisten, Canard, Aerostars (4 ship), Mustang P51, fotovlucht helikopter, Demo TU projecten, Fokker 4 (4 ship), SKHV Formatie(beech) (3 ship), Verhees delta, Cap 10, Luscom, Antares (Going green), Tiger (3 ship), 5 parachutisten, Cap21 (Ned kampioen), Antonov 2, Citation (fly-by), Robin, Aerostars (4 ship).

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Lees ook:

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Vliegshow

 

 

Zie ook:

 

Bosschenhoofd in beeld

 

 

31 augustus 2010

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Toegevoegd artikel 1:

 

4 september 2010

 

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/7230245/Hou-je-mond-dicht-tegen-de-vliegjes.ece

(Voor een foto, klik op bovenstaande link)

 

“Hou je mond dicht tegen de vliegjes”

 

 

“Mijn wang hing bij mijn oren,” zei Paul Arnoldussen na zijn spectaculaire vlucht met de Wingwalker.

 

BOSSCHENHOOFD - Ze zijn dol op achtbanen, parachutespringen en skydiven, bekend met een F16 en Apache helikopter, maar deze ervaring is nergens mee te vergelijken. Erica Smits en Paul Arnoldussen vlogen gistermiddag staand op een vliegtuig rondjes boven vliegveld Seppe. “Mijn wang hing bij mijn oren.” Paul (34) uit Arnhem beleeft de mooiste dag van zijn leven. Voordat de Brigtling Wingwalker opsteeg, kreeg hij het advies zijn mond de hele vlucht dicht te houden. “Anders krijg vliegjes tegen jouw tanden,” zei de Engelse Daniëlle lief. Vandaag opent deze stuntvrouw de Seppe Airshow om 12.00 uur.

 

Erica en Paul hebben deze unieke ervaring gewonnen in het 3FM radioprogramma van Giel Beelen. “Ik heb geen moment getwijfeld, nu nog niet,” zegt Erica (29) uit Winterswijk vooraf. Eenmaal in de lucht is de opwinding het grootst. Omdat Erica niet bang is, kan ze er maximaal van genieten. Met de linkervuist naar boven en de rechterarm in de zij staat ze als Superwoman bovenop de dubbeldekker. Erica werkt bij de luchtmacht, toevallig werkte Paul daar ook. De snelheid van meer dan tweehonderd kilometer per uur doet iets met het lichaam. “Het is zwaar om te bewegen,” zegt Erica met een rood gezicht en haar krullen strak naar achter. “Door de snelheid kun je geen kant op. Toch ben ik geen moment bang geweest, ik zou het zo weer doen. Waar kan ik me aanmelden?”

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Toegevoegd artikel 2:

 

5 september 2010

 

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/7233659/Genieten-bij-zonovergoten-vliegshow-Seppe.ece

(Voor enkele foto’s, klik op bovenstaande link)

 

Genieten bij zonovergoten vliegshow Seppe

 

BOSSCHENHOOFD - Natuurlijk zijn de halsbrekende toeren zaterdagmiddag van het vliegteam met de vier Yakolev’s zaterdag het hoogtepunt van de airshow op vliegveld Seppe. En ook de mensen die vastgesnoerd bovenop een Breitling komen overvliegen, zien er spectaculair uit. Er is buiten de luchtacrobatiek echter nog een onverwacht hoogtepnt op Seppe. Een F-16 die niet kan vliegen, een zogeheten demo, maar je mag er wel zelf in zitten. En dat willen heel veel mensen. Tot plezier van opzichter vliegtuigonderhoud Herman Moorman staat er een lange rij belangstellenden bij de F-16. Directeur Stef Have van het vliegveld is zeer tevreden over de vliegshow waar het barst van de bobo’s. “Met dit zonnetje is het een groot feest. Verder geeft het een goed gevoel dat de hele luchtmachttop aanwezig is en alle burgemeesters uit de randgemeenten. Dat sterkt ons.”

 

 

Voor het fotoalbum, klik op onderstaande link:

 

http://www.bndestem.nl/fotoalbums/seppeairshow/

 

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Toegevoegd artikel 3:

 

5 september 2010

 

Airshow Seppe speelt dit jaar quitte

 

De Seppe Airshow van afgelopen zaterdag heeft dit jaar quitte gespeeld. En dat is goed nieuws voor de organisatie van het evenement, want vorig jaar eindigde de dag met een tekort van twintigduizend euro. De Airshow trok zaterdag vierduizend betalende bezoekers en had daarnaast nog ongeveer duizend genodigden en sponsoren over de vloer. Vorig jaar kwamen er vijfduizend betalende bezoekers op het evenement af. Een kaartje kostte toen vijf euro. Dit jaar was dat twaalf euro.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count